ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden als sneltekenaar, karikaturist, cartoonist, illustrator, workshop, live op locatie

1. U kunt een optie reserveren in onze agenda voor een optreden, workshop als karikaturist of cartoonist.

U kunt kosteloos en zonder verplichting tot boeking een optie reserveren op Marion en Hugo in onze agenda. Graag de datum van uw evenement, de regio, tijden en uw directe contactgevens aangeven voor optiecontrole, liefst per email. Bij andere aanvragen nemen wij contact met u op of u wilt boeken, de optie wilt verlengen of de optie wilt annuleren. Als u geen besluit kunt nemen, afwezig of onbereikbaar bent, dan vervalt uw optie of uw optie verhuist naar een 2e plaats .

Optie disclaimer: Aan opties kunt u geen boekingsrechten ontlenen. Opties zijn een vrijblijvende agenda service van ons.

2. U kunt een optie annuleren.

U kunt ten alle tijden en zonder opgaaf van redenen een optie annuleren. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

3. Een optreden boeken

Na uw besluit tot boeking stellen Marion / Hugo een pdf overeenkomst op ter bevestiging van de boekingsafspraak die staat in de agenda en waartoe beiden partijen zich middels een handtekening toe verplichten. Daartoe ontvangen wij graag de volgende gegevens van u: datum, tijden, locatie, opdrachtgever, contact en factuuradres, contactpersoon ter plaatse. Een optreden met alle boekings gegevens kan ook schriftelijk worden vastgelegd in een email die wederzijds wordt bevestigd. Dat geldt dan ook als boeking.

4. Factuur en betalen

Na boeking per contract of email opdrachtbevestiging sturen wij u een factuur rond de datum van het optreden per email. Betaling per bank is de standaard maar contante betaling op locatie tijdens optreden kan ook.

5. Optredens buiten

Optreden buiten alleen in overleg of overeengekomen met Hugo en Marion. Papier/ bierviltje: 15ºC - 35 º bij droog weer met overkapte droge beschutte plek. Papier is gevoelig voor luchtvochtigheid, dus ook bij overkapping kan buiten de luchtvochtigheid te hoog zijn.
Digitaal: 15ºC- 35ºC, alleen in regen- en winddichte tent. Onze digitale tablet en monitor zijn buiten te zwak qua contrast en lichtsterkte. Digitale elektrische apparatuur kan niet tegen regen, en onze set-up is niet stormvast. Elektriciteit 220 V is nodig voor een digitaal optreden.

6. Optredens binnen

Optredens binnen kunnen in principe onder alle omstandigheden plaats vinden. Echter niet naast of voor grote geluidsinstallaties of in het donker. Hugo en Marion kunnen verlichting meenemen, dan graag 220V nodig op locatie. Voor een digitale karikatuurshow is 220V nodig voor tekentablet, tv, printer en display met spot set-up.

7. Een boeking annuleren

Als u een geboekt optreden annuleert, wordt u de volgende percentages van het afgesproken bedrag in rekening gebracht, behalve bij het verplaatsen van het optreden naar een (concrete) andere datum en/of locatie.
Annulering bruto gage:
0 t/m 7 dagen voor datum optreden……………. 100%
8 t/m 14 dagen voor datum optreden… …….. 75%
15 t/m 35 dagen voor datum optreden…………. 50%
36 t/m 60 dagen voor datum optreden…………… 25%
Andersom verplichten wij ons onze contracten na te komen en kan de opdrachtgever vergoeding vragen met dezelfde percentages bij annulering zonder reden of vervanging. Hugo en Marion zullen zich altijd inzetten om professionele vervanging te regelen voor de klant bij boekingsanulering (geen garantie noch verplichting tot vervanging).

8. Copyright, publicatie en delen

Live karikatuurtekenen, live cartooning en workshops

Voor eigen en intern gebruik kunt u ons fotograferen en filmen als evenementverslag. Naamsvermelding wordt op prijs gesteld bij delen of publiceren van foto en filmmateriaal van de optredens van ons waar wij in beeld zijn. Promotie of commercieel gebruik in openbare media van onze live prestaties als karikaturist, cartoonist of workshopbegeleider graag in overleg met ons. Hier hoeven geen extra kosten aan verbonden te zijn.
Wij maken tijdens eigen optredens als sneltekenaar, karikaturist of cartoonist mogelijk enige foto’s voor onze eigen portfolio, bijvoorbeeld als een persoon haar of zijn karikatuur portret toont aan toeschouwers voor een lach of bewondering. Wij vragen bij fotograferen toestemming vooraf aan de persoon in de karikatuur hoofdrol. Zeer incidenteel maken we een video-opname, dit onder dezelfde condities als foto-opnamen.
Ten alle tijden kunt u uw toestemming intrekken, aanpassen of verwijderen voor het maken of gebruik van de foto of video waarin u herkenbaar voorkomt. Lees onze privacyverklaring op onze website. Hugo en Marion houden uw vertrouwelijke vergadering, bijeenkomst, workshopinhoud en cartoons vertrouwelijk op uw verzoek of zoals overeengekomen met u.